"The sky is not the limit"

Air Shoots voor calamiteitenfoto's

De wereld is voortdurend in beweging. Overal en altijd gebeuren ongelukken, ontstaan branden of zijn er andere calamiteiten. Als medium is het van groot belang dat er een beeldende registratie wordt gemaakt. Immers, alleen tekst trekt minder publiek dan een tekst met een foto erbij. Calamiteitenfoto's zijn niet altijd eenvoudig te maken. In geval van ernstige ongelukken doen de veiligheidsdiensten er alles aan om de 'ongevalplaats' zo snel mogelijk af te schermen. Air Shoots probeert dit moment voor te zijn en uitstekend bruikbare calamiteitenfoto's te maken.

Calamiteitenfotografie

Calamiteitenfotografie is alleen uit te voeren door professionele fotografen. Zonder eventuele helikopters of luchtfotografen van andere media in de weg te zitten moet er geprobeerd worden om een calamiteit zo helder en scherp mogelijk vast te leggen. Foto's op het internet, in de krant of op televisie worden vaak klein afgebeeld waardoor de fotograaf er voor moet zorgen dat alle belangrijke elementen van een calamiteit zichtbaar blijven. Dit maakt calamiteitenfotografie tot een bijzonder vakgebied dat de fotografen van Air Shoots tot in de puntjes beheersen.

Kiezen van een calamiteitenfoto

Bij schokkende gebeurtenissen gebeurt er vaak van alles tegelijk. Veiligheidsdiensten proberen calamiteiten zo snel mogelijk op te lossen en te verhelpen waardoor elk moment een andere foto op kan leveren. Air Shoots kan in opdracht gedurende een bepaalde periode meerdere calamiteitenfoto's maken. Dankzij deze mogelijkheid loopt u niet het risico om het belangrijkste moment bij een calamiteit, bijvoorbeeld het wegrijden van overlevenden, te missen. Luchtfoto's van calamiteiten bieden de lezer of kijker van het nieuws de mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van een calamiteit. Tevens wordt het verhaal meer beeldend gemaakt en kan de ernst van de situatie beter benadrukt worden door de fotografen van Air Shoots.